Reparaties en onderhoud

Klikket is het adres voor onderhoud en reparatie van uw computer, laptop, tablet en smartphone.

Uw computer, laptop, tablet en smartphone laten repareren

Kom langs in onze winkel, of maak online een reparatie afspraak. Onze specialisten staan voor u klaar!

Wij weten hoe afhankelijk wij van computers zijn tegenwoordig. We doen ons werk, we vergaderen, we houden contact, we betalen onze rekeningen, doen onze aankopen en boeken onze vakanties met onze computer of laptop. Vaak is er niet eens meer een andere mogelijkheid …

Daarom beseffen wij ook hoe belangrijk het is om snel in te grijpen als er een defect is aan deze voor u essentiële apparatuur.

Klikket is de computerwinkel voor onderhoud en reparatie van uw computer of laptop.

Virussen en malware

Heeft u een virus, zoals het politievirus of Cryptowall, waardoor uw bestanden versleuteld zijn? Klikket probeert samen met u de schade zoveel mogelijk te beperken.

(draadloos) Netwerk

Wilt u veilig met uw laptop in het hele huis kunnen werken, maar bent u niet op de hoogte van de juiste manier van beveiligen? Klikket kan uw beveiligde draadloos netwerk aanleggen, tevens geven wij advies bij storingen. Ook voor uw bekabelde netwerk bent u bij ons aan het juiste adres.

Defecte voeding

De bliksem slaat in! Het gevolg is vaak dat voedingen uit computerkasten, die voor de energie van het systeem zorgen, defect raken. Maar dit kan ook komen door slijtage of kortsluiting.

Geheugen

Het werkgeheugen van uw computer kan het laten afweten. Klikket kan het geheugen controleren op fouten en indien noodzakelijk uit voorraad vervangen.

Dvd- spelers en branders

Dvd-spelers en dvd-branders branders worden gebruikt om dvd’s te lezen en/of te schrijven. Klikket kan een defecte dvd-speler of –brander uit voorraad vervangen.

Defecte harde schijf

U hoort tikkende of gierende geluiden als de computer start, u ruikt een smeulende geur of er komt geen geluid en geen actie. Alle kans dat de harde schijf op het punt staat kapot te gaan of al defect is. Harde schijven zijn ingewikkelde onderdelen van de computer, waar makkelijk iets mis mee kan gaan. Dit geldt vooral voor laptops, die meer te verdragen hebben.

Als de harde schijf kapot is, bent u natuurlijk vooral bang dat uw gegevens verloren zijn. Deze zijn in de meeste gevallen echter terug te halen. Maar het is beter dit te voorkomen door de harde schijf tijdig te vervangen en in ieder geval altijd te zorgen voor een backup van uw gegevens.

Gecrashte computer

Het gebeurt soms en altijd op een ongelegen moment: uw computer crasht. Geen reden voor paniek. Klikket zorgt voor een backup van uw persoonlijke bestanden (zolang de harde schijf nog werkt). Hierna kijken we of het nodig is om een herinstallatie van Windows uit te voeren, of dat het probleem op te lossen is zonder een herinstallatie. In de meeste gevallen zullen we het systeem bij u afhalen om alles weer in orde te brengen. Alle bestanden worden overgezet en het systeem wordt opnieuw geïnstalleerd. Natuurlijk wilt u uw computer niet te lang kwijt zijn. Klikket kan er over het algemeen voor zorgen dat u volgende dag weer kunt beschikken over uw computer.

Moederbord of processor defect

De computer start niet meer op. Dit kan o.a. komen doordat de processor of het moederbord defect is. Goede raad is duur. Of toch niet: Klikket kan dit probleem in de meeste gevallen snel en goedkoop oplossen. Wij zoeken voor u uit of het aan de processor of aan het moederbord ligt. Als het om het moederbord gaat, kan het soms gerepareerd worden, maar in de meeste gevallen is het beter het te vervangen door een gelijkwaardig of beter exemplaar. Datzelfde geldt voor de processor. Helaas geldt dit niet voor computers die ouder zijn dan 5 of 6 jaar: daarvoor zijn moederborden en processoren niet meer leverbaar.

Schermreparatie

Is het scherm van de laptop, tablet of smartphone gebroken? Klikket kan in de meeste gevallen het scherm vervangen. Daarnaast heeft Klikket voor de meest gangbare modellen screenprotectors en hoesjes in voorraad, zodat dit in de toekomst kan worden voorkomen.

Batterij vervangen

De batterij van uw smartphone, tablet of laptop kan na verloop van tijd minder goed werken of stuk gaan. Klikket kan dit probleem verhelpen door de batterij te vervangen. Natuurlijk testen wij eerst of het probleem door de accu komt of door de lader. Zo kunnen wij voor vrijwel alle modellen een oplader of adapter leveren.